• Waar het openingstoernooi nog grotendeels in het hemelwater viel, was het afgelopen weekend bepaald geen straf om op Orioles Park te zijn. De jassen konden uit en hier en daar was zelfs een korte broek te bespeuren. Voor de jeugd stonden de laatste oefenwedstrijden op het programma, de Heren Honkbal 1 speelde de eerste competitiewedstrijd in de derde klasse.

    Behalve zonnestralen regende het ook runs op de velden. Op zaterdag speelde de U21-2 met 13-13 gelijk tegen de Braves. Op het softbalveld had de U15-2, met veel spelers die aan hun eerste seizoen gaan beginnen, wat moeite met een goede werper van Alphians, maar wist de ploeg tegen het einde toch nog wat hits te produceren: 2-10.

    In de middag was het de beurt aan de U-12. Dankzij sterke pitching van Stijn, Teun en Gianni hoefde het veld weinig in actie te komen en werd Schiedam (die de jongens ook in de competitie tegenkomen) met 10-2 aan de kant gezet.

    Op zondag nam de U15-1 het op tegen Hoofdorp Pioniers, ook een tegenstander in de eerste klasse. Na een moeizame eerste inning keken de mannen lang tegen een achterstand aan, maar met een steal op thuis en een walk off werd toch nog met 10-9 gewonnen.

    Hoewel de ‘echte’ Opening Day plaatsvindt op 21 april (wanneer zowel de Dames Softbal 1 als Heren Honkbal 1 thuis spelen), begon de Heren Honkbal 1 om half drie aan de competitie tegen SCPB uit Badhoevedorp (of zijn het toch nog gewoon de Badgers?). Het werd een wedstrijd van de lange adem. Na bijna vier uur spelen stond de eindstand 14-18 op de boxscore.  Misschien niet de gehoopte uitslag, maar in elk geval een middag die smaakt naar meer.