• Onder een stralende ochtendzon vond de langverwachte debuutwedstrijd plaats van het splinternieuwe Orioles Beeball-team. De groep van jonge talenten (leeftijd 6-9) traint al sinds februari samen onder leiding van Coach Tijmen Schotte.

    Op zaterdagochtend 11 mei om 10.00 uur begaven de jongens en meisjes zich naar Voorburg, waar ze de uitwedstrijd speelden tegen het Catch-team. Gehuld in fonkelnieuwe tenues straalden ze van opwinding terwijl ze het veld betraden, klaar om hun naam als de Orioles hoog te houden.

    Na een korte warming-up hebben de jongens en meisjes 3 goede innings gespeeld met vele honkslagen, gevangen en gegooide ballen en er werd zelfs een homerun genoteerd. Ook de eerste keer een catcher pak aantrekken was een belevenis voor de debutanten. Na 45 minuten werd er een mooi gelijkspel genoteerd en werd de wedstrijd na beschouwd met de ouders en toeschouwers.

    De komende tijd worden er nieuwe wedstrijden gepland voor het Beeball team. Voorlopig zal het beeball team elke vrijdagmiddag doortrainen op het veld van de Orioles onder leiding van coach Tijmen Schotte. Als je kennis wilt maken met Beeball (leeftijd 5-9) of graag in een ander team wil honk-of softballen dan kun je contact opnemen met info@orioles.nl.